Forester

Το όραμά μας, η ασφάλειά σας.

Το όραμά μας. Η ασφάλειά σας.

Για να σας προστατεύει και να σας βοηθά να αποφεύγετε τα ατυχήματα, το Forester είναι εξοπλισμένο με ένα συνδυασμό στοιχείων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.


EYESIGHT: Σύστημα Προληπτικής Ασφάλειας

EYESIGHT: Σύστημα Προληπτικής Ασφάλειας

Το EYESIGHT χρησιμοποιεί 3D εικόνες που παίρνει από δύο στερεοσκοπικές κάμερες που λειτουργούν παρόμοια με τα ανθρώπινα μάτια...

Βαθμολογία 5-Star Euro NCAP

Βαθμολογία 5-Star Euro NCAP

Το Subaru Forester έχει κερδίσει την ύψιστη βαθμολογία των 5 αστεριών στην αξιολόγηση ασφάλειας των τεστ του Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

Ενισχυμένο Δαχτυλιδωτό Πλαίσιο

Ενισχυμένο Δαχτυλιδωτό Πλαίσιο

Το ατσάλινο δαχτυλιδωτό πλαίσιο ενισχύει την καμπίνα των επιβατών από την οροφή ως τις πόρτες, τις κολόνες και το δάπεδο. Σε περίπτωση σύγκρουσης...

Καθίσματα, Ζώνες Ασφαλείας και Αερόσακοι SRS*

Καθίσματα, Ζώνες Ασφαλείας και Αερόσακοι SRS*

Οι εμπρός αερόσακοι SRS*, εμπρός πλαϊνοί SRS*, τύπου κουρτίνας SRS* και γόνατου SRS* είναι στάνταρ εξοπλισμός στο Forester. Οι ρυθμιζόμενες καθ ‘ύψος εμπρός ζώνες ασφαλείας διαθέτουν προεντατήρες που...

Προστασία Πεζών

Προστασία Πεζών

Στοιχεία που βοηθούν στη μείωση των τραυματισμών των πεζών είναι ο χώρος εντός του οχήματος που απορροφά τους κραδασμούς, όπως και ο εμπρός προφυλακτήρας και μια ειδικά σχεδιασμένη περιοχή γύρω από τους υαλοκαθαριστήρες.

Προστατευτική διαρρύθμιση καμπίνας

Προστατευτική διαρρύθμιση καμπίνας

Όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας, κάθε SUBARU ξεπερνά τις κοινές πρακτικές. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, ο κινητήρας SUBARU BOXER και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην εισχωρούν μέσα στην καμπίνα για τη δική σας προστασία.

Ορατότητα

Ορατότητα

Με μια υψηλή θέση οδήγησης και κορυφαία ορατότητα, εμπρός και πίσω, το Forester κρατά τον οδηγό γνώστη του χώρου, όσο στενός και περιορισμένος είναι. Οι καλά τοποθετημένες μπροστινές κολόνες και...

Σύστημα Πέδησης

Σύστημα Πέδησης

Το στάνταρ σύστημα πέδησης με δισκόφρενα και στους 4 τροχούς ενισχύεται από ABS με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης, που βοηθά την αναδιανομή της δύναμης πέδησης στους τροχούς όταν χρειάζεται...

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος

Μέσω μιας σειράς αισθητήρων το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος ελέγχει και αναλύει αν το όχημα ακολουθεί την επιθυμητή πορεία. Εάν κάποιο ελαστικό γλιστρήσει...

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* SRS: Συμπληρωματικό Σύστημα Συγκράτησης. Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας.

Το EYESIGHT και οι λειτουργίες του

Παγκόσμια πρωτοπορία: το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης της SUBARU

Επειδή στη Subaru πιστεύουμε στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, της οποίας ένα σημαντικό μέρος είναι η ασφάλεια πριν τη σύγκρουση, κάνουμε ειλικρινείς προσπάθειες να διασφαλίσουμε ότι ένα ατύχημα δεν θα συμβεί ποτέ. Έτσι δημιουργήσαμε το EyeSight*(1), το κορυφαίο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης της Subaru. Σαν ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια που βλέπουν το δρόμο μπροστά, το EyeSight χρησιμοποιεί δύο στερεοσκοπικές κάμερες που αναγνωρίζουν σχεδόν τόσο καλά όσο το ανθρώπινο μάτι και τραβούν τρισδιάστατες έγχρωμες εικόνες.

Χρησιμοποιώντας εικόνες και από τις δύο κάμερες για τον ακριβή προσδιορισμό του σχήματος, της ταχύτητας και της απόστασης, το EyeSight δεν ανιχνεύει μόνο οχήματα, αλλά και μοτοσικλέτες, ποδήλατα και πεζούς.*(2) Όταν εντοπίζει πιθανό κίνδυνο, προειδοποιεί τον οδηγό και ακόμη εφαρμόζει τα φρένα, αν χρειαστεί, για να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Το EyeSight μειώνει την επιβάρυνση του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης και βελτιώνει την αίσθηση ασφάλειας στο Forester.

Προσαρμοζόμενο Cruise Control

Προσαρμοζόμενο Cruise Control

None
None
None
None
None

Δείτε τις προϋποθέσεις

*(1) Το EyeSight είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης το οποίο μπορεί να μην λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και την τήρηση του κώδικα κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδικές συνθήκες. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης για ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του EyeSight.

*(2) Επειδή το EyeSight ανιχνεύει αντικείμενα που βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο πάνω από το έδαφος, δεν μπορεί να ανιχνεύσει παιδιά με ύψος κάτω από 1 μέτρο. Ανάλογα με τις συνθήκες, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ανίχνευση δεν είναι εφικτή.

*(3) Το Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας από τα εμπόδια, το ύψος του κάθε εμποδίου και άλλες συνθήκες, κάθε περίπτωση μπορεί να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε το EyeSight να λειτουργήσει με βέλτιστο τρόπο.