Πρωταρχική Ασφάλεια
H εξαιρετική ορατότητα και η βέλτιστη θέση οδήγησης βοηθούν τον οδηγό να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να λειτουργεί το αυτοκίνητο με ασφάλεια. Η βασική έννοια του Symmetrical AWD (Συμμετρικής Κίνησης σε Όλους τους Τροχούς) + BOXER είναι να μεταδίδει πιστά την απόφαση του οδηγού και να κρατά το αυτοκίνητο με ασφάλεια στο δρόμο. Η SUBARU έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της ασφάλειας από το πρωταρχικό στάδιο σχεδίασης.
Βασική Σχεδίαση
Μια δομή σχεδιασμένη αποκλειστικά για την ασφάλεια

Η βασική εστίαση της φιλοσοφίας σχεδιασμού της SUBARU είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια. Αντί να ενισχύει τα αυτοκίνητα με πρόσθετη μη αξιόπιστη τεχνολογία, η SUBARU πιστεύει ότι η θεμελιώδης διάταξη του ίδιου του αυτοκινήτου θα πρέπει να παρέχει ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας. Η πλατφόρμα της Symmetrical AWD + BOXER είναι απόδειξη της αφοσίωσης της SUBARU στην ασφάλεια και στην σταθερότητα με την εξαιρετική ισορροπία βάρους αριστερά-δεξιά και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Symmetrical All Wheel Drive + SUBARU BOXER
Θεμελιώδης διάταξη σχεδιασμένη για σταθερότητα και ασφάλεια
Το σύστημα AWD της SUBARU δίνει στο αυτοκίνητο την απαραίτητη πρόσφυση, αφενός να ξεφεύγει από τους ολισθηρούς δρόμους, όπως π.χ. με χιόνι, όπου τα δικίνητα αυτοκίνητα μπορεί να κολλήσουν, και αφετέρου να είναι εξαιρετικά σταθερό στο δρόμο. Ο κινητήρας BOXER έχει ένα χαμηλό κέντρο βάρους και μικρές διαστάσεις, και βρίσκεται χαμηλά τοποθετημένος για μία συμμετρική διάταξη και ιδανική κατανομή βάρους. Η βασική φιλοσοφία της πλατφόρμας του Symmetrical AWD + BOXER συμβάλει στο να διατηρεί τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος για υψηλό επίπεδο σταθερότητας και ως εκ τούτου ασφάλεια σε οποιονδήποτε σχεδόν επιφάνεια.

Θέση οδήγησης
Καλύτερη δομή καθίσματος και βέλτιστη θέση οδήγησης με εξελιγμένους μηχανισμούς ρύθμισης
Η σωστή θέση οδήγησης η οποία επιτρέπει τη φυσική κίνηση που απαιτείται, μειώνει την κόπωση και βοηθά στη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης. Μία ιδανική θέση οδήγησης θα βοηθήσει τον οδηγό να αντιληφθεί ευκολότερα πώς αντιδρά το αυτοκίνητο όταν χρειαστεί να πραγματοποιήσει ένα χειρισμό αποφυγής, και να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο κατευθύνεται σωστά. Η SUBARU χρησιμοποιεί καθίσματα με μία δομή που παρέχει σωστή θέση οδήγησης στους οδηγούς και έχει επίσης αυξημένη γκάμα ρυθμίσεων του καθίσματος και του τιμονιού έτσι ώστε οδηγοί με μεγαλύτερη ποικιλία σωματότυπων να βρίσκουν την βέλτιστη θέση οδήγησής τους.
Ρυθμιζόμενο Κάθισμα Οδηγού
Μείωση της κόπωσης σε μακρινές διαδρομές με μία άνετη στάση
Η Subaru έχει ενσωματώσει μηχανισμούς ρύθμισης του καθίσματος έτσι ώστε οδηγοί με οποιαδήποτε διάπλαση να μπορούν να βρουν τη βέλτιστη θέση οδήγησής τους. Ένας ηλεκτρονικός ανυψωτήρας καθίσματος και μηχανισμοί κλίσης, ολίσθησης και ανάκλησης επιτρέπουν στον οδηγό να ορίσει την πιο άνετη θέση του καθίσματός του. Μία άνετη θέση οδήγησης σημαίνει λιγότερη κούραση όταν γίνεται οδήγηση για πολλές ώρες, πράγμα το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας.
Τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος και τηλεσκοπικά 
Ακριβείς ρυθμίσεις της θέσης του τιμονιού για να ταιριάζει με τον οδηγό 
Για να σας βοηθήσει να βρείτε τη βέλτιστη θέση οδήγησης, το τιμόνι ρυθμίζεται καθ’ύψος και τηλεσκοπικά μέσα και έξω. Μία ιδανική στάση οδήγησης συνεπάγεται και ασφαλέστερη οδήγηση.
Δομή καθίσματος
Άνετα καθίσματα για να αποφεύγεται η κούραση σε μακρινά ταξίδια 
Τα καθίσματα υποστηρίζουν τα σώματα των επιβατών και βοηθούν επίσης στην απορρόφηση των κραδασμών του αμαξώματος. Αυτά τα καθίσματα διαφέρουν από τα κανονικά καθίσματα του γραφείου ή του σπιτιού επειδή είναι ακριβώς όσο μαλακά χρειάζεται για να απορροφούν τις κρούσεις από τον δρόμο και ακριβώς όσο σκληρά χρειάζεται για να βοηθούν στη μείωση της κόπωσης στα μακρινά ταξίδια. Για να επιτευχθεί αυτό, η SUBARU εξέτασε την εργονομία των καθισμάτων για να διασφαλίσει ότι αυτά είναι άνετα και μπορούν να προκαλέσουν λιγότερη κούραση με την πάροδο των ωρών. Το βάρος των επιβατών κατανέμεται ομοιόμορφα σε μία ευρεία περιοχή από την κάτω επιφάνεια του καθίσματος. Αυτή η δομή συγκρατεί τους επιβάτες σφιχτά στη θέση τους καθώς αυτοί μετακινούνται με την κίνηση του αυτοκινήτου. Κάθε στοιχείο των καθισμάτων έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την στήριξη του σώματος χωρίς να μειώνει την άνεση.
Περιβάλλον οδήγησης
Ορατότητα για μια ασφαλή οδήγηση

Η ορατότητα του οδηγού είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της οδήγησης. Η SUBARU αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας κατασκευάζοντας αυτοκίνητα με έμφαση στην ορατότητα και στο οπτικό πεδίο. Το περιβάλλον οδήγησης διαθέτει μια διάταξη σχεδιασμένη έτσι ώστε τα συστήματα πλοήγησης και κλιματισμού να μπορούν να προβληθούν και να προσαρμοστούν με την ελάχιστη κίνηση των ματιών. Επίσης διαθέτουν μία γκάμα άλλων λειτουργιών, όπως αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ οι οποίοι λειτουργούν σε κακές καιρικές συνθήκες.

Αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση προβολέων
Ανάβει τα φώτα αυτόματα βοηθώντας στην πρόληψη ατυχημάτων
Ένας αισθητήρας φωτός ανάβει αυτόματα τους προβολείς το σούρουπο, πράγμα το οποίο προλαμβάνει τον οδηγό από το να ξεχάσει να ανάψει τους προβολείς όταν οδηγεί το απόγευμα ή μέσα σε τούνελ όπου τα ατυχήματα είναι συχνά. Επί πλέον με την εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου επιπέδου ορατότητας, αυξάνεται επίσης και η ορατή παρουσία του αυτοκινήτου στους άλλους. Η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, καθώς επίσης και των άλλων αυτοκινήτων, των πεζών και των χρηστών του δρόμου είναι όλα ενσωματωμένα μέσα στην φιλοσοφία της SUBARU για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος οδήγησης. Οι προβολείς HID έχουν μία παρόμοια θερμοκρασία χρώματος με το ηλιακό φως και φωτίζουν τον δρόμο μπροστά έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το σύστημα σβήνει τους προβολείς όταν το κλειδί αφαιρείται από τον διακόπτη της μίζας.
Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής
Κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής ενισχύουν την ηρεμία του οδηγού
Οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ ανιχνεύουν τη βροχόπτωση επάνω στο κρύσταλλο και ρυθμίζουν τα διαστήματα σάρωσης και την ταχύτητά τους ανάλογα. Αυτό αποδεικνύεται ανεκτίμητο όταν ο οδηγός πρέπει να επικεντρωθεί στη οδήγηση και στην οδήγηση στη βροχή, στο χιόνι ή σε άλλους ολισθηρούς δρόμους. Οι ίδιοι οι υαλοκαθαριστήρες είναι σχεδιασμένοι με ένα σχήμα το οποίο τους εμποδίζει να ανυψώνονται εξαιτίας της αντίστασης του αέρα κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την περιοχή σάρωσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αλλά παραμένουν και εκτός οπτικού πεδίου όταν δεν λειτουργούν για να διασφαλίζουν μέγιστη ορατότητα.
Λειτουργικότητα
Λειτουργικό περιβάλλον σχεδιασμένο για ασφαλή οδήγηση
Οι οδηγοί έχουν συχνά μία έλλειψη συγκέντρωσης όταν ελέγχουν την οθόνη της πλοήγησης ή όταν ρυθμίζουν τον κλιματισμό. Για να αποφευχθεί να συμβεί αυτό, η SUBARU έχει σχεδιάσει ένα λειτουργικό περιβάλλον το οποίο είναι εύκολο στη χρήση. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η οθόνη πλοήγησης που είναι τοποθετημένη στο επάνω μέρος έτσι ώστε οι οδηγοί να μην χρειάζεται να μετατοπίσουν υπερβολικά μακριά το οπτικό τους πεδίο. Το σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί μεγάλα κουμπιά και διακόπτες έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ελέγχουν τη θέση τους διαισθητικά χωρίς να πρέπει να απομακρύνουν τα μάτια τους από τον δρόμο. Τα χειριστήρια του ήχου είναι ομαδοποιημένα γύρω από τις ακτίνες του τιμονιού έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να κάνει ρυθμίσεις χωρίς να πρέπει να μετακινήσει τα χέρια του μακριά από το τιμόνι. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδίασης συμβάλουν σε μία θέση οδήγησης όπου ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί απόλυτα στον δρόμο μπροστά.
Εξαιρετική ορατότητα και ελεύθερο οπτικό πεδίο
Απρόσκοπτη ορατότητα και ένα εύκολο στην οδήγηση αμάξωμα
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη ενός ατυχήματος είναι το εάν οι οδηγοί μπορούν να ανιχνεύσουν επικίνδυνες καταστάσεις με τα ίδια τους τα μάτια. Η SUBARU είναι αφοσιωμένη σε τρόπους σχεδίασης που ελαχιστοποιούν τα τυφλά σημεία και παρέχουν εξαιρετική ορατότητα από το κάθισμα του οδηγού. Το μέγεθος της καθεμίας κολόνας του αμαξώματος έχει ελαχιστοποιηθεί, όπου αυτό είναι δυνατό, για να αυξηθεί η περιοχή του παρμπρίζ, ενώ διασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, και οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ αποθηκεύονται έξω από το οπτικό πεδίο για να παρέχουν μέγιστη ορατότητα στον οδηγό. Το σχήμα του αμαξώματος έχει επίσης σχεδιαστεί για ελεύθερο οπτικό πεδίο ώστε να δώσει στον οδηγό μία καλύτερη ιδέα των διαστάσεων του αυτοκινήτου. Εξαιρετική ορατότητα και καθόλου παρεμποδίσεις στο οπτικό πεδίο σημαίνουν ασφαλέστερη οδήγηση.